2015. október 11., vasárnap

Gyakori kérdések a színes kontaktlencsékről

Összegyült néhány visszatérő kérdés a színes kontaktlencse viseléssel és vásárlással kapcsolatban, most ezekre szeretnénk válaszolni.

Először is nézzük a party kontaktlencsék viselése kapcsán felmerülő kérdéseket:

Ezek a kontaktlencsék javítják-e a látást, illetve léteznek-e dioptriás színes kontaktlencsék?
  • Nem, ezek a partykontaktlencse.hu -n látható lencsék nem módosítják a látást, teljes mértékben ugyanúgy látsz vele mint nélküle. Legtöbb ember nem is érzi hogy van valami a szemében. Ezek a kontaktlencsék kizárólag kozmetikai célokat szolgának.
  • Léteznek színes dioptriás lencsék is, de általában nem olyan széles a választék mint a "sima" színes kontaktlencsék esetén.
Két kontaktlencsét rakhatok-e a szemembe, mondjuk egy hagyományosat meg egy színeset?
  • Nem, két kontaktlencsét nem lehet egyszerre  hordani.
  • A két szembe viszont lehet különböző színű vagy mintázatú kontaktlencsét rakni.
Hány éves kortól lehet színes kontaktlencsét használni?
  • Vannak gyerekeknek készült kontaktlencsék is, de általában 12-13 éves korban alakul ki a szem mérete, ezt az időpontot szokták javasolni a kontaktlencse viseléssel kapcsolatban. Ugyanez a helyzet a színes kontaktlencsékkel is.
Fáj-e a kivétel-berakás?
  • Az első egy két alkalom furcsa lehet, de a legtöbb embernek semmi gondot nem okoz a kontaktlencse viselés. Gondolj arra, hogy naponta milliók és milliók használnak kontaktlencsét, ha ők megtudták tanulni, nyilván neked is sikerülni fog.
Kieshet-e a szememből a lencse ha mondjuk táncolok vagy sportolok?
  • Ezek a kontaktlencsék annyira rugalmasak és vékonyak, hogy kizárt hogy kiessen a szemedből. Nyugodtan táncolhatsz vagy sportolhatsz vele. (az úszáshoz nem javallott kontaktlencse viselés)
Hányszor használhatok egy kontaktlencsét?
  • Addig használhatod ameddig le nem jár a hordási ideje. Vannak napi, havi, háromhavi és éves kontaktlencsék. A leggyakoribb a három hónapos (90 napos) kontaktlencse a színes lencsék között. Az időt a felbontástól kell számolni.
Okozhatnak-e egészségügyi problémát a színes kontaktlencsék?
  • A színes kontaktlencséket ugyanúgy kell hordani mint a dioptriás lencséket, ha betartod a higéniai szabályokat, nem okoznak semmi gondot. Ha fenntartásaid és kérdéseid vannak a lencse viseléssel kapcsolatban, keress fel egy kontaktológust. Legtöbb optikusnál időnként van kontaktológus rendelés is.
A teljes szemet befedő kontaktlencsét szeretnék!
  • Léteznek ilyen lencsék is, de áruk meglehetősen magas, és a ki-be rakásuk elég nehézkes. Nálunk nincsenek ilyen lencsék.
Hordhatok-e szemüveget ha partykontaktlencse van a szememben?
  • A kozmetikai kontaktlencsék nem módosítják a látást, ezért minden további probléma nélkül hordhatod megszokott szemüvegedet.

Ha bármilyen további kérdésed van, nagyon szívesen válaszolok azokra, írj ide a megjegyzés rovatba, nem kell semmi regisztráció.


Tímea  -  http://www.partykontaktlencse.hu/  ha privátba akarsz írni, jöhet az info@partykontaktlencse.hu -ra

6 megjegyzés:

  1. Mi történik akkor, ha a party kontaktlencsét a megadott időnél tovább hordom???

    VálaszTörlés
  2. Erre a kérdésre én is szeretnék választ kapni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tovább hordod a lencsét az előírásosnál, megnő a szem fertőzésének veszélye

      Törlés
  3. Melyik boltban kaphatok szivnes kontaklencset?

    VálaszTörlés
  4. Szia! Gondolom több fajta létezik, de maximum mennyi ideig viselhető egyhuzamban, egy közepes árkategóriájú kozmetikai kontaktlencse? Válaszodat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Azt szeretném kérdezni,hogy ha rossz a szemem akkor úgy is használhatok színes kontaklencsét? Alig egy napról lenne szó kb 7 vagy 9 óra

    VálaszTörlés

A megjegyzések írásához nincs szükség regisztrációra
Írj, kommentelj, oszd meg véleményed másokkal